Menu
Brainfarts

Post detox – Wat is er veranderd?

post detox

Post detox – is er iets veranderd?

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen: post detox is er eigenlijk helemaal niks veranderd. Ja ik was tijdens de detox 3,5 kilo afgevallen, maar zoals we allemaal wel weten met een detox was die 3,5 kilo er ook zo weer bij.

De eerste dag na de detox heb ik nog weinig gegeten want alles viel als een blok op mijn maag. Dus ging de weegschaal nog een paar ons naar beneden. Maar op het moment dat ik weer een beetje normaal ging eten kroop de weegschaal net zo hard weer omhoog. En dat is ok. Ik weet ook wel dat het niet gaat om die kilo’s en dat die kilo’s die je verliest tijdens een detox vooral bestaan uit vocht. En niet zoveel anders.

Darmen

Mijn hoop was dat mijn darmen post detox weer helemaal geweldig zouden functioneren. Dat ze weer netjes elke dag een hoop zouden produceren, maar helaas is niks van dit alles waar. Tijdens de detox kwam er al niet veel uit. Het borrelde een beetje en de dag na de detox was ik aan de diarree, maar daarna gingen mijn darmen net zo hard weer terug naar hun staat van voor de detox. Missie mislukt dus.

Vijf dagen op een houtje gebeten voor jan met de korte achternaam. Zucht… Dat is niet leuk en ondertussen vraag ik me echt af hoe ik mijn darmen weer in het gareel moet krijgen.

Ok, als ik heel eerlijk ben maak ik het ze ook niet gemakkelijk. Ja ik heb wel groente gegeten de afgelopen dagen maar gisteren ook de leftovers van een fotoshoot verorberd en dat bestond vooral uit wit brood, toastjes, krentenbrood en kaasballetjes. Geen van allen goed voor je darmen. Maar ja weggooien is ook weer zo zonde nietwaar?

Meer groente en meer fruit

Ik ga nog een keer proberen of het beter wordt door meer groente en fruit te eten en dus meer vezels. Misschien een keer echt van de zuivel afblijven want ook post detox blijft dat wel een beetje een uitdaging. En zuivel – en dan met name kaas – is wel een zwak punt. En mijn darmen reageren er niet goed op.

Sjee, ik zou willen dat ik weer de darmen van voor de blindedarmoperatie terug kon krijgen. Niet dat die het altijd heel goed deden maar in verhouding? Wereld van verschil. Affijn. Ik ga voor 100% verbetering dus wordt vervolgd!

Sharing is caring!

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.