Menu
Lifestyle

Een nieuwe lockdown….

Lockdown

De strijd tegen corona

As we speak is de lockdown vandaag weer ingegaan. Of weer… dit is de eerste keer dat we echt een harde lockdown is. Eentje met veel strenge maatregelen. Alle winkels (niet noodzakelijke) dicht, scholen dicht, sportscholen dicht enzovoort. Heftig zo vlak voor kerst.

Aan de ene kant verwachtte ik wel dat het zou komen, maar ergens had ik ook niet verwacht dat het voor de kerst nog dicht zou gaan. Dus dat is verrassend. En ook niet.

Sobere kerst

Het wordt dus sowieso een sobere kerst. Het was voor mij al de eerste kerst als single. Dus dat is wennen. Of eigenlijk was het plan voor deze nieuwe lockdown niet anders dan nu. Dag 1 ga ik bij vrienden eten, dag 2 lekker alleen. Prima. Daar zou ik waarschijnlijk ook voor gekozen hebben precorona. Of misschien was ik dan op reis gegaan. Dat zou ook nog kunnen. Of ik zou uit eten zijn gegaan.

Over een jaar

Het leek me eigenlijk wel “leuk” om zo af en toe een corona update te geven hier. En dan eens kijken hoe het over een jaar is. Sommige dingen vergeet je gewoon. Dan krijg je de ‘o weet je nog, toen en toen? Toen we nog in lockdown zaten en niemand de deur uit mocht?’ Of zoiets.

Ik hoor net op het journaal dat 92% van de bevolking begrijpt waarom we een lockdown hebben. En ja, je hebt altijd de mensen die nog steeds geloven in de complottheorieën of die nog steeds denken dat het een verkoudheid is. Eerlijk gezegd dacht ik dat zelf in maart ook nog hoor. Ik snapte niet waar de drukte nou helemaal om te doen was. Tot het tegendeel al snel bleek.

Pandemie

Het is ergens ook wel een historisch moment. Om een pandemie mee te maken. Niet dat je daar nou op zit te wachten en geloof me, ik had het liever niet meegemaakt. Maar ja het is niet anders he. We zullen het er met zijn allen mee moeten doen en er het beste van maken. Het is natuurlijk zwaar kut voor alle ondernemers die failliet gaan, of in heel zwaar weer zitten. Het zal je maar gebeuren dat je een leuke tent hebt opgebouwd en dan komt corona om de hoek kijken. Killing natuurlijik.

Persoonlijk

Persoonlijk gezien mis ik reizen, uit eten gaan, knuffelen, spontane acties en nog wel veel meer. Ik heb mazzel dat ik qua werk nog niet echt veel ellende heb meegemaakt. In maart zijn wat shoots afgezegd maar die zijn allemaal op een later moment door gegaan.

De studio is groot en afstand houden is makkelijk als je met twee of drie mensen bent. Dus dat is geen probleem. Hoe het volgend jaar zal zijn? Dat weet ik niet. Dat weet niemand. Ik denk dat ik de winter wel door kom. Althans dat denk ik nu. Ik heb ook nog wel wat leuke offertes lopen voor volgend jaar. Maar of het doorgaat weten we natuurlijk ook nog niet. Time will tell.

Ik weet niet of er de komende tijd veel te vermelden valt. Zo ja, dan hoor je me weer terug! Voor nu vooral hopen dat de lockdown het gewenste resultaat krijgt. En voor iedereen evengoed een hele fijne kerst en een goed oudjaar. Sluiten we dat stomme 2020 eindelijk af!

En wil je alvast wat reisinspiratie bekijken voor volgend jaar? Check dan de nieuwe site van Nathalie (Map of Joy) Schotland Info! Vers van de pers en natuurlijk vol met heerlijke informatie over het mooie Schotland.

O en als je nog wat lekkers wilt koken met de kerst check dan natuurlijk even de kerstrecepten op Simone’s Kitchen!

Sharing is caring!

2 Comments

 • Nathalie
  December 24, 2020 at 17:15

  Dankjewel voor de mention van Schotlandinfo.nl ♡

  Reply
  • Simone
   December 24, 2020 at 17:15

   Graag gedaan!!

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.