Menu
Lifestyle

Detox – dag 1. Afvalstoffen verwijderen

Detox dag 1

Dag 1- detox. Afvalstoffen

Hoe gek is het eigenlijk dat je je al een paar weken verheugd op het beginnen van een detox. Best een beetje raar toch? Een paar weken geleden had ik via instagram een gesprek met iemand die net een detox had gedaan. En ik was op zoek naar iets om mijn darmen weer een beetje in het gareel te krijgen.

Zij was enthousiast over de detoxkuur van Frecious en dus besloot ik om een pakket te kopen. Ik heb wel eens eerder een sapkuur gedaan overigens, maar het zelf moeten juicen van al die groentes en fruit vond ik vervelend na 5 dagen. Je wilt niet weten hoeveel groente je daarvoor nodig hebt!

Datum plannen

Het detoxpakket krijg je diepgevroren thuis dus je kunt het meteen in de vriezer leggen en dan bedenken wanneer je het wilt gaan doen. Want de kans dat je je minder fit voelt is wel aanwezig. Dus ik wilde het liefst een paar dagen kiezen waarbij ik niet zoveel afspraken had. Lekker rustig. Beetje lezen, beetje bankhangen terwijl mijn lichaam hard aan het werk is. Of zoiets.

Darmen

De reden om er aan te beginnen zijn mijn darmen. Vorig jaar november (2019) kreeg ik een acute blindedarmonsteking en moest binnen één week maar liefst twee keer onder het mes. Twee keer gerommel met mijn darmen, twee keer onder narcose. Niet ideaal natuurlijk. En sinds die tijd zijn mijn darmen, die altijd al een beetje gevoelig waren, snel van slag.

Mijn eetpatroon helpt daar niet altijd even goed aan mee moet ik zeggen. Door de fotoshoots en het feit dat ik veel recepten maak en die recepten ook allemaal moet proeven gaat het nog wel eens fout. Fout in de zin dat ik dan net wat meer proef dan nodig. Haha… Als iets heel lekker is, valt het niet mee om er maar 1 hapje van te nemen.

Detox dag 1

Reset

Ik zie deze sapkuur dus vooral als een reset. En een paar kilo minder is ook bijzonder welkom. Haha.. Ik heb zojuist (het is as we speak half acht ‘s morgens) mijn eerste slowjuice naar binnen gewerkt. Voorafgegaan door een ‘healthshot’ met citroen. De healthshots zijn hele kleine bakjes, die je ook letterlijk in één shot naar binnen kunt werken. Deze viel mee. Sommigen schijnen niet het allerlekkerste te zijn. Ik gok broccolikiemen, tarwegras en kurkuma. Bah.. Maar goed. Alles voor het goede doel.

Gewicht

Het is ook meteen een goede kickstart voor mijn afvaltraject. Ik ben net natuurlijk op de weegschaal gaan staan. Mijn huidige gewicht is 95,6 kilo. Ja ja, ik weet het, ik ben te zwaar. Ik ben lang, 1.80. Mijn bmi is daarmee op dit moment 29,9. Afgezien van bmi en regels is het voor mij extra belangrijk om niet te zwaar te worden. In december 2015 verbrijzelde ik mijn enkel. (lang verhaal, vertel ik nog wel eens) en sindsdien is die enkel een zwakke plek. En aangezien het gewicht er natuurlijk op drukt is minder gewicht altijd goed.

Voor de detox was het idee om al af te bouwen met slechte dingen, suiker, koffie, bewerkte voedingsmiddelen. In de praktijk is dat er niet helemaal van gekomen. Ik had gisteren nog een kerstshoot waarbij ik pannacotta, pastinaaksoep en een rollade moest maken.

Stiekem iets teveel van die pannacotta met cranberrysaus genomen. En o ja ook nog een stukje rollade geprobeerd. Terwijl ik eigenlijk alleen groente en fruit ‘mocht’ eten gisteren. Dat is dus een beetje mislukt.

Wel gestopt met de koffie. Eigenlijk ook pas gisteren dus eh, mijn voorbereiding laat wat te wensen over. Gisteren trouwens wel al lekker hoofdpijn aan het einde van de dag. Ik vermoed dat dat door de koffie kwam. Of liever gezegd het gebrek aan koffie. De detox zal het geheel wel niet beter maken vermoed ik.

Anyway, ik ga hier bijhouden hoe het gaat. Wat er gebeurd en hoe ik me voel. Dus wordt vervolgd!

Hier komen alle posts over de detox

Sharing is caring!

No Comments

  • Detox dag 2 - Ontgiften - Simone Online
    November 20, 2020 at 07:41

    […] Nou ik ga nog maar even verder met ontgiften. Als je dag 1 nog terug wilt lezen dan kan dat hier. […]

    Reply
  • […] met het slechte nieuws te beginnen: post detox is er eigenlijk helemaal niks veranderd. Ja ik was tijdens de detox 3,5 kilo afgevallen, maar zoals we allemaal wel weten met een detox was die 3,5 kilo er ook zo weer […]

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.