Menu
Lifestyle

De 8 leukste podcasts om te volgen

De leukste (random) podcasts om te volgen

Heb jij de podcast al ontdekt? Ik ben sinds een paar jaar fan van de podcast en hoewel ik ze thuis echt nooit luister is het dé perfecte manier om de tijd te verdrijven tijdens een lange autorit.

Toegegeven dat die lange autoritten er dit jaar een stuk minder van kwamen dankzij ‘you know who’ maar dat komt ongetwijfeld wel weer een keer. Omdat het best lastig is om door het podcast bos te zien wat je nou moet gaan luisteren heb ik mijn favorieten voor je op een rijtje gezet. Sommigen zijn in het Engels, anderen in het Nederlands.

Dr. Mark Hyman – The Doctor’s Farmacy

Ik ben fan van Dr. Mark. Hij heeft altijd een verfrissende kijk op gezondheid en hoe we op de beste manier oud kunnen worden. Het leek me dat hij dan ook niet mocht ontbreken in het lijstje van de leukste podcasts.

Oersterk

Richard de Leth van Oersterk heeft sinds relatief kort ook een podcast. Ook weer een inspirerende podcast om te luisteren met interessante gasten. Ik ga trouwens zelf in januari level 1 volgen van de Oersterk coach opleiding, dus daarover volgt vast meer.

Leef je mooiste leven

Eerlijk gezegd ken ik zelf deze podcast nog niet, maar ik vond de titel zo aantrekkelijk dat ik hem binnenkort zeker ga luisteren. Eerste kerstdag heb ik een lange autorit voor de boeg dus dat is de ideale gelegenheid!

Foodbloggerpro podcast

Toegegeven; dit is een podcast die vrij specifiek is en natuurlijk gericht op foodbloggers. Ik kan echt uren luisteren naar de onderwerpen die Bjork aanhaalt. Overigens ook interessant als je geen foodblogger bent maar een ander soort blogger. De onderwerpen variëren enorm wat deze podcast een van mijn all time favorites maakt.

Redhanded

Redhanded is een totaal andere podcast als die hierboven. In Redhanded gaan de twee meiden die deze podcast runnen (Engelstalig) in op allerlei lugubere gebeurtenissen. Van serie moordenaars tot andere mysteries. Super leuk om te luisteren.

Crime Junkie

Vergelijkbaar met de hierboven genoemde Redhanded is Crime Junkie ook voor de liefhebber van een goed moordverhaal.

The Bossbabe podcast

Voor alle vrouwelijke ondernemers is de Bossbabe podcast. Niet alle afleveringen zijn even interessant maar dat is het voordeel van een podcast; je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te luisteren! Vind hem wel interessant genoeg om in het rijtje met de leukste podcasts thuis te horen.

100% Inspiratie Podcast

Misschien wel de bekendste podcast van Nederland (alhoewel dat waarschijnlijk maar net ligt aan je interesses) is de 100% inspiratie podcast van Thijs Lindhout. Ook hier geldt dat lang niet alle afleveringen interessant zijn, maar dat is eigenlijk waar voor bijna alle podcasts.

Als ik zelf een podcast wil gaan luisteren check ik van tevoren (voor ik ga rijden) welke afleveringen me het leukste lijken. Die download ik dan op mijn telefoon zodat ik kan kiezen welke ik ga luisteren en zodat ik kan doorscrollen als iets minder interessant is dan ik in eerste instantie dacht.

Simone’s Kitchen podcast

Ja hoor ik heb ook een podcast al moet ik bekennen dat ik er al een jaar lang niks aan gedaan heb. Dat gaat wellicht in het komende jaar veranderen maar in de tussentijd kun je wel mooi een aantal interessante podcasts terugluisteren…

Sharing is caring!

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.