Menu
50+

De 10 leukste foodbloggers boven de 50

Bloggers boven de 50

Foodbloggers boven de 50

We kennen natuurlijk allemaal de populaire foodbloggers. Pauline, Sabine, Francesca en vele vele anderen. Maar het leek me wel eens tijd om te kijken welke toffe foodbloggers er zijn die boven de 50 zijn. Niet dat leeftijd nou echt veel uitmaakt, maar soms is het gewoon leuk om eens iemand anders in het zonnetje te zetten.

Het is wel zo dat je publiek veranderd als je zelf ouder bent. Althans dat idee heb ik zeker wel. Ik ga zelf al een jaar of 15 mee in de bloggerswereld. Jee, best een tijd he als je dat zo benoemd. Ooit begon ik een Engelstalig blog, Junglefrog Cooking. In die tijd waren er nog geen of amper Nederlandstalige bloggers. Bovendien werkte ik in die tijd voor Nike en lulde dus de hele dag in het Engels. Engels was de logische keuze.

Het grappige is dat je in Amerika echt enorm veel “oudere” bloggers hebt. Het is daar meer mainstream dan hier. Ik heb het nooit onderzocht maar het aantal bloggers boven de 50 is echt groot. Ik moest hier echt even over nadenken. Natuurlijk zijn er wel meer dan die ik ken, maar hier zijn mijn favorieten!

Overigens weet ik echt niet precies hou oud iedereen is, dus in de meeste gevallen heb ik van horen zeggen dat iemand boven de 50 is. Als er nou helemaal naast zit dan bied ik alvast mijn verontschuldigingen aan!

Uit de keuken van Levine

Iedereen die ooit iets zoekt op het gebied van broodbakken komt ongetwijfeld vroeg of laat uit op het blog van Levine. Ik heb haar eerste twee broodbakken mogen fotograferen en kan dus uit betrouwbare bron zeggen dat Levine bakken kan als de bovenste beste. Een absolute aanrader.

uit de keuken van Levine

My happy Kitchen

Anne-Marie ken ik al een aantal jaar. We komen elkaar nog al eens tegen op blog evenementen. Althans toen die nog voorkwamen. Haha… Haar blog is lekker no nonsense, met fijne recepten. Behalve recepten vind je op My Happy Kitchen ook reizen, lifestyle en… geschiedenis.

My happy Kitchen

Anja’s foodblog

Het grappige is dat ik dus vandaag tot de ontdekking kwam dat Anja de moeder is van Simone, van Foodquotes. Anja doet ook mee met The Daring kitchen, de maandelijkse challenge die ik organiseer dus daar ken ik haar dan weer van. Op haar blog deelt ze haar favoriete recepten.

50 plus bloggers

Culinea

Hanneke volg ik al jaren, maar kwam haar eindelijk vorig jaar (?) voor het eerst in levende lijve tegen. Hanneke groeide op in het restaurant van haar ouders en heeft zo de liefde voor koken met de paplepel ingegoten gekregen. Haar blog heet Culinea.

Culinea 50 plus bloggers

Bonapetit

Uit het mooie Limburg komt Astrid van BonAPetit. Twee jaar geleden organiseerde Astrid een tof foodblogger evenement bij haar thuis. Nu woont ze bij een waanzinnig kasteel en is hun huis gebouwd in een oude koeiestal. Waanzinnig mooi. Haar man heeft een boerderij en verbouwd onder andere de lekkerste asperges.

Bonapetit

Es Factory

Ok, Esmee wordt stiekem pas 50 in februari. Maar ik vond dat ze toch niet mocht ontbreken in dit rijtje. Want Esmee ken ik al een aantal jaren en behalve dat we goede vriendinnen zijn geworden werken we ook geregeld samen. Want koken… dat zit Es in het bloed. Check het zelf maar op haar blog, Es Factory.

Esfactory 50plus

Patesserie

Tessa van Patesserie heeft een passie voor bakken en een nog grotere passie voor chocola. Na een aantal jaar in Equador geleefd te hebben kwam ze terug en heeft als missie om Nederland kennis te leren maken met échte chocola. Check het maar op haar site!

Patesserie 50 plus bloggers

Hap & Tap

Myriam is de enige Belgische in dit rijtje en ik leerde haar kennen bij mijn workshop. Sterker nog Myriam is denk ik de enige die drie keer (of meer?) een workshop heeft gevolgd bij mij. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en haar recepten zijn prachtig. Check het zelf op Hap & Tap.

Hap en tap

Over eten gesproken

Mariette van Over eten gesproken begon haar blog, net als zovelen, als een online opslag voor haar eigen recepten. Mariette staat op haar blog op de foto met een van haar katten. Dan heb je bij mij al een streepje voor, maar ook de recepten zijn zeker de moeite waard. Check het op Over eten gesproken.

Over eten gesproken - 50plus bloggers

Cooksister

Cooksister van Jeanne is het enige Engelstalige blog hier. Deze Zuid Afrikaanse (wonend in Londen) blogt al sinds 2004 en leerde ik kennen in Duitsland lang lang geleden. Sindsdien zijn we in contact gebleven en vond ik dat ze hier zeker niet mocht ontbreken. Check haar blog Cooksister.

Cooksister 50 plus bloggers

Sharing is caring!

6 Comments

 • Anja
  December 30, 2020 at 09:21

  Hi Simone,
  Wat een leuk artikel! De meeste bloggers ken ik wel, althans hun blogs . Zó tof dat ik ook in dit lijstje sta.
  Groetjes, Anja

  Reply
  • Simone
   December 30, 2020 at 09:21

   Graag gedaan Anja!!

   Reply
 • Es
  December 30, 2020 at 11:18

  Lijstjes zijn altijd leuk!
  ☺️

  Reply
  • Simone
   December 30, 2020 at 13:52

   Jaaaa vind ik ook!

   Reply
 • Silvia
  January 2, 2021 at 07:25

  Wat leuk deze blog!! De meeste kende ik al en wat zijn dat toppers! Ik bezoek de blogs regelmatig. Toch zitten er ook weer een paar nieuwe namen tussen, leuk!!

  Reply
  • Simone
   January 2, 2021 at 13:05

   Dankjewel Silvia. En leuk dat er toch weer wat nieuwe namen tussenzitten!

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.