Menu
Lifestyle

5 dingen die elke katteneigenaar herkent

katten

Zolang ik me kan herinneren heb ik al katten. Dat begon eigenlijk zodra ik op mezelf ging wonen. Mijn eerste katten hadden de bijzondere namen Grijsmans en Witmans. Ik hoef vast niet te vertellen hoe ze aan die naam kwamen. Hun eigenlijke namen waren ook anders, maar mijn toenmalige vriend vond dat dit de nieuwe namen moesten zijn.

Ik woonde toen nog op kamers en uiteindelijk ging ik samenwonen en moesten Grijsmans en Witmans een nieuw huisje krijgen. Gelukkig vond ik een fantastische plek voor ze waar ik ze later nog een keer opgezocht heb. Groot waren ze geworden!

Daarna volgden vele andere katten die allemaal zonder uitzondering heel oud zijn geworden. Ok met 1 uitzondering van Lapje, die helaas een nare tumor had, maar verder is elke kat ouder geworden dan 20. Of dat met Humphrey en Buffy ook gaat gebeuren… Ik hoop het. Voorlopig duurt het nog een tijd voor ze zover zijn.

Katteneigenaar

Typisch kattengedrag

Maar er zijn een aantal dingen die elke katteneigenaar wel herkend. Van die typische kattendingen die je ook alleen maar snapt als je zelf een kat hebt.

1. Aandacht trekken

Hoewel Buffy wat schuchter is hebben zowel zij als Humphrey hun eigenaardigheden. Als Humphrey aandacht wil gaat hij of in de gordijnen hangen of over mijn toetsenbord heen en weer paraderen. Afhankelijk van waar ik me op dat moment bevind. Buffy doet het subtieler; die gaat op mijn schoot staan, kijkt me aan en begint heel zielig te miauwen. Of ik alstublieft een beetje wil aaien.

2. De aantrekkingskracht van de doos

kat in een doos

De aantrekkingskracht van een doos is voor elke kat aanwezig. Ik ben nog geen kat tegengekomen die weerstand kan bieden aan een lege doos. Of deze nu groot is of klein. Je kunt er altijd in zitten! En het is vele malen interessanter dan het dure kussentje dat je speciaal hebt gekocht voor hem of haar.

3. Je laat geen kleine dingen op tafel slingeren

Met name Humphrey heeft er een handje van. Zodra er iets kleins op tafel ligt (een pen, een sleutel, een doosje lucifers, een armbandje enzovoort) is het een kwestie van tijd voor ik het op de grond terugvind. Hij opent zelfs de laatjes van mijn nachtkastje en zit net zo lang te hengelen tot de dingen daar ook op de grond liggen.

4. Katten slapen altijd, behalve tussen 4 uur in de ochtend en het moment dat je op moet staan.

De hele dag liggen ze voor pampus met uitzondering van een wandelingetje door de tuin als het weer een beetje fatsoenlijk is. Maar als jij wilt slapen vinden ze het belangrijk om daar aan mee te werken. Ik heb tegenwoordig de slaapkamerdeur dicht want slapen met Humphrey en Buffy in de buurt is onmogelijk. Humphrey komt dan luid miauwend aankondigen dat hij er is, geeft kopstoten tegen je hoofd en gaat dan op je schouder HEEL hard liggen knorren. Lief, maar niet geschikt voor de nacht.

Dus tegenwoordig zit de deur dicht maar zo nu en dan moet er dan natuurlijk wel midden in de nacht aan de deur worden gekrabt. Gelukkig niet elke nacht, maar toch….

Kat op stoel

5. Je kat eet duurder voedsel dan jij

Nou ja misschien niet helemaal maar als je een beetje van je kat houdt dan wil je toch graag het allerbeste. En als je kat een beetje op Buffy lijkt dan eet je slechts één merk. En dan nog één soort zakje van dat merk. Alle het andere wordt met de neus aangekeken. En is dat voer het huismerk van de plaatselijke super? Nee natuurlijk niet!

Kat aan het eten

Dit is natuurlijk nog maar een klein lijstje en de kans is groot dat er nog vele vele malen meer dingen zijn die jouw kat specifiek doet. Als je Simon’s Cat nog niet kent… check dan vooral het filmpje hieronder. Vooral die achter de computer is zoooo herkenbaar!

Sharing is caring!

2 Comments

 • Jeanne @ Cooksister
  January 30, 2021 at 15:37

  LOL LOL LOL – yes to all of those!!! I particularly love the image of Humphrey opening the drawer and fishing around for something to chuck on the ground

  Reply
  • Simone
   January 30, 2021 at 15:38

   Hahahaha. Although very annoying that habit of his!

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.