Menu
Lifestyle

10 x leuke dingen om te doen tijdens een lockdown

leuke dingen om te doen tijdens een lockdown

Leuke dingen om te doen tijdens een lockdown

Tja, het nieuws was niet al te best gisteren. En ja natuurlijk wisten we dat het eraan zat te komen maar na bijna een jaar van lockdowns hoop je stiekem dat het anders is. Dat het virus mysterieus ineens uitgeroeid is. Of dat het een boze droom was. Zoiets… Maar helaas, we gaan nog een paar weken langer in lockdown en zoals het er nu naar uit ziet komen er nog meer maatregelen aan in de zeer nabije toekomst.

Tijd om dus eens te kijken wat je allemaal voor leuks thuis kunt doen tijdens een lockdown. Want je die verveling kan soms flink toeslaan als je de hele dag alleen thuiswerkt en dan vervolgens de hele avond in je uppie zit. Niet winkelen, niet spontaan een biertje halen in de kroeg, niet spontaan iemand een knuffel geven, niet uit eten, niet naar de bios, niet naar het buitenland. De lijst is vrij eindeloos lang. Dus in plaats van al die dingen die we niet kunnen doen… kijken we dit keer naar de dingen die je wel kunt doen. Tien keer leuke dingen om te doen tijdens een corona crisis dus.

Diamond painting

Ok, heel eerlijk; dit leek me echt heel erg leuk om te doen toen ik het zag op instagram. En ik bestelde dus meteen een paar diamond paintings bij Ali Express. Vol enthousiasme begon ik aan de eerste painting, maar na 4 uur gebogen zitten over een plakkerig stuk papier had ik pijn in mijn nek en had ik welgeteld 10 vierkante centimeter gedaan. Een snelle rekensom leerde me al snel dat dit m niet ging worden voor mij. Ik bedoel; mijn geduld heeft blijkbaar toch een eind.

Overigens is het echt wel het ideale ding om te doen tijdens een lockdown. Want je bent er uuuuuren mee zoet en er zijn hele volksstammen die het fantastisch vinden. Dus proberen! Deze vind ik bijvoorbeeld wel echt prachtig.

Tekenen op nummer

In de lijst van leuke dingen om te doen tijdens een lockdown mocht dit eigenlijk niet ontbreken. Ik ging van het diamond painting over naar een kleurboek voor volwassenen. Je hebt een ‘normale’ variant waarbij je alleen inkleurt of je hebt kleuren op nummer. Dan weet je soms niet wat je aan het kleuren bent. Grappig genoeg vind ik dit dus wel een prima manier om even lekker te chillen.

tekenen op nummer

Bingewatchen

Echt verrassend is deze natuurlijk niet, want dat doet geloof ik heel Nederland maar in de categorie ‘lekker lang bingewatchen’ kan ik je Grey’s Anatomy van harte aanbevelen. Zestien seizoenen lang met zo’n 24 aflevering van 45 minuten per seizoen. Ik bedoel dat is toch mooi 17.280 minuten oftewel 288 uur meeleven met Meredith en vrienden. Ik baal dat ik alles al af heb. Dus als iemand nog een goede vervanging hiervoor heeft? Let me know.

Lezen

Lezen kan altijd en overal. Het is dé manier om jezelf te verliezen in een andere wereld. Check vooral ook eens de serie Stillhouse Lake als je van thrillers houdt. Een e-reader is handig. Ik heb zelf een kobo e-reader en ben er erg blij mee. Ik heb honderden boeken erop staan en heb ook een Kobo plus abonnement genomen dus ik kan voor een paar euro per maand veel boeken gratis lezen. Dat is een optie. Dat hoef je niet te doen natuurlijk.

leuke dingen om te doen tijdens de corona lockdown

Begin een online cursus

Dit is natuurlijk hét moment om een cursus te gaan doen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel online leren. Nu nog meer dan anders. Of neem een abonnement op iets als Masterclass waar je (in het Engels) van alles kunt leren voor een bedrag per jaar. Ik heb zelf een abonnement genomen en ben nu aan het leren om brood te bakken. Overigens nog zonder al teveel succes maar dat komt ongetwijfeld nog!

Ga vissen

Vissen heb ik altijd al de ultieme nutteloze tijdsbesteding gevonden. De meningen zijn daar natuurlijk zwaar over verdeeld maar als vissen jouw ding is? Ga dan lekker een dag aan de waterkant hangen. Krijg je ook meteen wat frisse lucht in de longetjes.

Verbeter je fotografie skills met je telefoon

De kans is vrij groot dat je tegenwoordig meer op je telefoon zit dan anders. Je kunt natuurlijk uren staren naar allemaal mooie plaatjes op instagram (kun je mij meteen even volgen als je er toch bent) maar je kunt ook wat nuttigers doen met je telefoon. Al die duizenden foto’s op je telefoon? Kijk eens wat er beter kan en ga oefenen met je telefoonfotografieskills.

Leer online je haar te knippen

Nu alle kappers al een tijdje dicht zijn is het misschien tijd om te leren zelf een beetje te knippen. Niet een heel model misschien maar er zijn op youtube plenty filmpjes te vinden van mensen die je leren hoe je de basics kunt doen. Dat wordt vast niet aangemoedigd door kappers, maar ja, je moet toch wat als je maanden niet naar de kapper kunt. Of leer hoe je je haar kunt vlechten. Moet het natuurlijk wel lang genoeg zijn, maar als we maar lang genoeg niet naar de kapper kunnen komt het vanzelf.

Ga koken!

Dit is natuurlijk ook het moment om zelf aan de kook te gaan. Probeer eens iets nieuws, ga uit je comfortzone en check vooral alle recepten van Simone’s Kitchen voor inspiratie.

Puzzelen

Het is een hele nieuwe rage aan het worden al is puzzelen natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome. Maar het hoort toch ook wel bij de leuke dingen om te doen tijdens een lockdown. Want je ziet het overal. En het is ook weer een prima manier om de tijd te verdrijven. Ben je niet zo van de legpuzzels? Sudoko, kruiswoordpuzzels… het hoort allemaal bij puzzelen. Ik ben zelf meer van de kruiswoordpuzzels. Legpuzzels zijn aan mij niet zo besteed. Bovendien weet ik zeker dat Humphrey waarschijnlijk elke keer de stukjes weg zou knikkeren. Dat doet hij namelijk als er iets op tafel ligt. Dat is leuk om met een pootje weg te schuiven tot het op de grond valt.

Dingen om te doen tijdens de lockdown

Anyway, dit is natuurlijk maar een kort lijstje met de 10 leukste dingen om te doen tijdens een lockdown, maar je kunt vast zelf ook nog wel wat leuks bedenken. Laat het me weten!

Sharing is caring!

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.